Hvordan dit sind påvirker din libido

Hvordan dit sind påvirker din libido

Du har sikkert hørt, at din hjerne er dit største sexorgan. Men hvad betyder det egentlig? Det betyder, at dine tanker, følelser og følelser har en enorm indflydelse på din seksuelle lyst og libido. Faktisk har forskning vist, at kvinders seksuelle ophidselse er mere mental end fysisk. Her er et kig på, hvordan dit sind påvirker din seksualitet.

Forbindelsen mellem stress og libido

En af de største ting, der kan påvirke din libido, er stress. Når du er stresset, producerer din krop adrenalin og kortisol. Disse stresshormoner kan forstyrre andre hormoner som testosteron, som er nødvendigt for seksuel ophidselse. For meget stress kan også føre til angst og depression, som begge kan påvirke din seksuelle lyst. Hvis du regelmæssigt føler dig stresset, er det vigtigt at finde måder at håndtere din stress på, så den ikke går ud over dit sexliv.

Hvordan dine tanker påvirker din seksualitet

Dine tanker spiller en stor rolle i forhold til at bestemme, hvor seksuelt ophidset du er. Hvis du konstant tænker negative tanker om dig selv eller din krop, bliver det svært at føle sig sexet eller ønskværdig. Hvis du ikke tror på, at du er værd at elske eller nyde, vil det være svært at lade dig selv opleve disse ting. Hvis du derimod har positive tanker om dig selv og din seksualitet, er der større sandsynlighed for, at du vil føle dig seksuelt selvsikker og have lyst til sex oftere. Så hvis du ønsker at øge din libido, skal du starte med at ændre den måde, du tænker om dig selv og din seksualitet på.

Følelsernes indvirkning på seksualiteten

Dine følelser har også en stor indflydelse på, hvor seksuelt ophidset du er. Hvis du føler dig trist, ængstelig eller vred, vil det være svært at føle dig seksuelt ophidset eller interesseret. Hvis du derimod føler dig glad, afslappet og sikker i dig selv, vil det være lettere at komme i humør til sex. Følelsesmæssig intimitet er også vigtig for et sundt sexliv. Hvis du ikke føler dig følelsesmæssigt forbundet med din partner, vil det være svært at føle seksuel tiltrækning eller lyst til ham/hende.

Konklusion

Som du kan se, har dit sind en stor indflydelse på din libido og seksuelle lyst. Hvis du ønsker at øge din libido, skal du starte med at styre stressniveauet og ændre den måde, du tænker om dig selv og din seksualitet på. Vær også opmærksom på de følelser, du oplever; hvis du regelmæssigt føler dig glad og afslappet, er du mere tilbøjelig til at have lyst til sex oftere, end hvis du føler dig ængstelig eller vred. At skabe en positiv tankegang og følelsesmæssig tilstand er nøglen til at opretholde en sund libido.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.